Can Iğdır Turizm

Can Iğdır Turizm ile keyifli bir Iğdır yolculuğu sizleri bekliyor. Firma merkezi Iğdır’dır.Can Iğdır Turizm Iğdır merkezli seferler yapan otobüs firmasıdır. Hergün Iğdırdan İstanbul a karşılıklı olarak seferleri vardır.Can Iğdır Turizm en uzun seferi olan ve en çok duraklarda duran otobüs firmasıdır.

Önemli Not: Bu otobüs firması faaliyetlerini durdurmuş ve kapanmıştır.
Diğer Iğdır Firmaları . Bizim Iğdır Turizm ve Iğdırlı Turizm
Merkez Adresi:
Büyük İstanbul Otogarı No:153 Bayrampaşa / İst.
Can Iğdır Turizm Telefon Numaraları:
İstanbul Otogar Tel 1 (212) 658 21
İstanbul Otogar Tel 2 (212) 658 11
Firma fiyat saat karşılaştırın otobüsteki koltuğunuzu seçin biletinizi yorulmadan kolayca alın .
www.sanalotobus.com
Iğdır Gezilecek Yerler
Anıtsal Taç Kapı (Propylon): Aşağı Mahallede Bulunan Anıtsal Taç Kapı (Propylon) 1800’lü yıllarda Baltık mimarisi tarzında yapılmıştır. Taç Kapı bir arabanın geçebileceği bir büyüklükte yapılmış olup arkasında büyük bir eve ait duvar kalıntıları mevcuttur. Yunan mimarisinden özelliklerin de bulunduğu Anıtsal Taç Kapı’da triglif ve metop da bulunmaktadır. Erzurum K.V.K.B.K Onay No: 02/11/2006 tarih ve 432 sayılı kararı ile koruma altına alınmıştır.
Kırmızı Renkli Taş Bina: 1800’lü yıllarda yapılan Taş Ev Baltık Mimarisinin özelliklerini taşımaktadır. 19. Yüzyıl sivil konut örneğinin başarılı bir örneğidir. 1900’lü yıllarda sırasıyla okul ve hastane binası olarak da kullanılmıştır. Tarihi Bina Kurtuluş İlköğretim Okulunun karşısında bulunmaktadır. Erzurum K.V.K.B.K Onay No: 02/11/2006 tarih ve 432 sayılı kararı ile koruma altına alınmıştır.
Taş Bina: Şehir merkezinde Cumhuriyet Meydanında Bulunan ve kitabesinde 1958 yılında yapıldığı anlaşılan tarihi yapı Baltık Mimarisi tarzında yapılmıştır. Belli bir süre dükkan olarak kullanılan Taş Bina şu an kullanılamamaktadır. Erzurum K.V.K.B.K Onay No: 02/11/2006 tarih ve 432 sayılı kararı ile koruma altına alınmıştır.
Qulp (Tuzluca) Köprüsü: Eski Qulp – Kars karayolu üzerinde bulunan köprü Aşağı Mahalle girişinde bulunmaktadır. Atıl durumda bulunan köprü acil restorasyona ihtiyaç duymaktadır. Tek Kemerlidir. Bindirme taş tekniğinde yapılan köprünün kitabesi bulunamadığından tarihi hakkında kesin bir bilgiye sahip değiliz. Bugün köprü dereden gelen toprakla dolmuş vaziyettedir. Erzurum K.V.K.B.K Onay No: 03/07/2006 tarih ve 356 sayılı kararı ile koruma altına alınmıştır.
Tarihi Ermeni Mezarlığı: İlçemiz Cumhuriyet Mahallesi 124 ada, 13 no’lu parselde bulunan Tarihi Ermeni Mezarlığı Kars K.V.K.B.K Onay No: 31/10/2014 tarih ve 694 sayılı kararı ile koruma altına alınmıştır.
Tarihi Mezarlık Alanı: İlçemiz Orta Mahalle Tuzla İşletmelerinin Girişinde bulunan 44 ada, 9 no’lu parselde bulunan Tarihi Mezarlık alanı Kars K.V.K.B.K Onay No: 31/10/2014 tarih ve 692 sayılı kararı ile koruma altına alınmıştır.